Nu ai adaugat niciun produs in cosul de cumparaturi.

Meniu
8,57 Lei

In stoc

Descriere

Roinita face parte din familia Lamiaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, cu frunze ovate si flori albe-liliachii. Cunoscuta inca din antichitate datorita proprietatilor sale deosebite, planta a fost mentionata de catre Plinius si Dioscoride, unii dintre cei mai vestiti medici ai antichitatii, care mentionau ca, frunzele de roinita inmuiate in vin si aplicate extern se foloseau in cazul muscaturilor veninoase, intepaturilor de scorpion si pentru cicatrizarea ranilor. In Evul Mediu, medicul si alchimistul elvetian Paracelsus utiliza planta in tratamentul bolilor de inima. In medicina traditionala roinita se intrebuinta pentru ameliorarea echilibrului psiho-emotional, imbunatatirea memoriei si a functiei cardiace. Se mai numeste alamaita, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisa, roiste.

Mai multe informatii

Ambalare Sticla
Compozitie
 • apa purificata
 • alcool etilic 40%vol
 • roinita
Utilizare Uz intern si uz extern
Contraindicatii

Din cauza continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare. Hipotiroidie, alergie la Roinita, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Efecte
 • armonizarea starii psiho-emotionale
 • functionarea in conditii optime a memoriei
 • protejarea organismului impotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apare la nivelul aparatului cardiovascular si stomacului
 • functionarea normala a sistemului digestiv
 • reducerea spasmelor intestinale
 • stimularea producerii si eliminarii de bila
 • reducerea starilor de greata
 • cresterea poftei de mancare
 • contribuie la mentinerea sanatatii pielii
Administrare

Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Cantitate (Volum) 50

Adauga review

*Campuri obligatorii

6421930200560
Roinita face parte din familia Lamiaceae fiind o planta erbacee perena heliofila cu frunze ovate si flori albe liliachii Cunoscuta inca din antichitate datorita proprietatilor sale deosebite planta a fost mentionata de catre Plinius si Dioscoride unii dintre cei mai vestiti medici ai antichitatii care mentionau ca frunzele de roinita inmuiate in vin si aplicate extern se foloseau in cazul muscaturilor veninoase intepaturilor de scorpion si pentru cicatrizarea ranilor In Evul Mediu medicul si alchimistul elvetian Paracelsus utiliza planta in tratamentul bolilor de inima In medicina traditionala roinita se intrebuinta pentru ameliorarea echilibrului psiho emotional imbunatatirea memoriei si a functiei cardiace Se mai numeste alamaita buruiana stupului busuiocul stupului iarba albinelor melisa roiste
Dacia Plant
Product ID: 2391
8.57Lei New