Nu ai adaugat niciun produs in cosul de cumparaturi.

Meniu

Silimarina 14000 20cpr Dacia Plant

Fii primul care evalueaza acest produs. | Adauga la comparatie

10,30 Lei

Stoc epuizat

Descriere

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani pentru mentinerea sanatatii ficatului. Primele utilizari in scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de catre medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muscaturilor de sarpe. In anul 1597, celebrul botanist Gerard mentiona faptul ca, armurariul era o planta de mare ajutor, fiind utilizat ca remediu in afectiuni ale ficatului; naturalistul englez Nicholas Culpeper confirmand in anul 1650 eficienta acestuia. Interesul stiintific pentru armurariu s-a conturat abia in anul 1970, cand s-au demonstrat efectele farmacodinamice ale acestuia. Studii de specialitate au identificat in compozitia sa chimica un complex flavonoidic denumit silimarina (alcatuit din silibina, silicristina si silidianina), care reprezinta componenta biologic activa, raspunzatoare de actiunile sale benefice.

Mai multe informatii

Ambalare Cutie carton
Compozitie
  • celuloza microcristalina
  • armurariu(Silybum marianum) – extract 40-50:1 din fructe cu 80% silimarina, din care 30% silibina (350mg) (1comprimat contine 280 mg silimarina, echivalent a 14 g de armurariu)
  • dioxid de siliciu coloidal
  • stearat de magneziu
Contraindicatii

Alergie la armurariu.

Efecte
  • protejarea si regenerarea celulelor hepatice
  • detoxifierea ficatului
  • sustinerea functiilor hepatice
  • mentinerea concentratiei normale a colesterolului in sange
  • protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ
Administrare

Adulti: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei. Tineri intre 15 si 18 ani: cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei. Copii intre 10 si 14 ani:  cate 1/2 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei. Copii sub 10 ani: dupa sfatul medicului. Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). In caz de dificultate la inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.

Diviziuni 20

Adauga review

*Campuri obligatorii

6421930880229
Armurariul face parte din familia Asteraceae fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani pentru mentinerea sanatatii ficatului Primele utilizari in scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de catre medicul grec Dioscoride care folosea armurariu pentru tratarea muscaturilor de sarpe In anul 1597 celebrul botanist Gerard mentiona faptul ca armurariul era o planta de mare ajutor fiind utilizat ca remediu in afectiuni ale ficatului naturalistul englez Nicholas Culpeper confirmand in anul 1650 eficienta acestuia Interesul stiintific pentru armurariu s a conturat abia in anul 1970 cand s au demonstrat efectele farmacodinamice ale acestuia Studii de specialitate au identificat in compozitia sa chimica un complex flavonoidic denumit silimarina alcatuit din silibina silicristina si silidianina care reprezinta componenta biologic activa raspunzatoare de actiunile sale benefice
Dacia Plant
Product ID: 2130
10.3Lei New