Nu ai adaugat niciun produs in cosul de cumparaturi.

Meniu
2,94 Lei

In stoc

Descriere

Crusinul face parte din familia Rhamnaceae, fiind un arbust indigen cu frunze lat-eliptice lucioase, cu marginea intreaga si flori mici, albe-verzui, grupate in buchete. Fructele sunt mici, sferice, verzi la inceput, apoi rosii si violet-negricioase atunci cand ajung la maturitate. Originar din Europa si Asia, a fost introdus in America de Nord de-abia la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in Canada fiind naturalizat cu aproximativ 100 de ani in urma. Creste la campie, pe dealuri, in paduri de lunca, zavoaie, pe malul apelor si mlastini, sporadic in regiunile montane. Se mai numeste crasici, lemn cainesc, patachina, salbis.

Mai multe informatii

Ambalare Cutie carton
Compozitie
  • crusin (Rhamnus frangula) - scoarta
Contraindicatii

Abdomen acut chirurgical, obstructie intestinala, afectiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colita ulceroasa, apendicita, hemoroizi, sarcina, alaptare, copii sub 14 ani.

Efecte
  • accelerarea tranzitului intestinal
Administrare

Pentru accelerarea moderata a tranzitului intestinal: se prepara decoct din planta dupa modul urmator: o lingurita cu varf de planta se adauga la o cana cu apa clocotita, se fierbe timp de 15min, apoi se lasa acoperita inca 15min, dupa care se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se bea o cana cu decoct seara, la culcare, in doza unica (o data pe zi), sau cate 2 cani cu decoct pe zi, dimineata si seara. Pentru accelerarea puternica si rapida a tranzitului intestinal - se prepara decoct din planta dupa modul urmator: o lingura cu varf de planta se adauga la o cana cu apa clocotita, se fierbe timp de 15min, apoi se lasa acoperita inca 15min,dupa care se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se bea o cana cu decoct seara, in doza unica (o data pe zi). In cazul viermilor intestinali, se administreaza decoctul din planta urmarind actiunea purgativa, dupa administrarea medicatiei antihelmintice.

Vrac Doze Vrac

Adauga review

*Campuri obligatorii

6421930401097
Crusinul face parte din familia Rhamnaceae fiind un arbust indigen cu frunze lat eliptice lucioase cu marginea intreaga si flori mici albe verzui grupate in buchete Fructele sunt mici sferice verzi la inceput apoi rosii si violet negricioase atunci cand ajung la maturitate Originar din Europa si Asia a fost introdus in America de Nord de abia la sfarsitul secolului al XVIII lea in Canada fiind naturalizat cu aproximativ 100 de ani in urma Creste la campie pe dealuri in paduri de lunca zavoaie pe malul apelor si mlastini sporadic in regiunile montane Se mai numeste crasici lemn cainesc patachina salbis
Dacia Plant
Product ID: 2241
2.94Lei New